Tanden bleken tandarts

Tanden bleken bij de tandarts

Wanneer u graag een professional inschakelt voor het bleken van uw tanden, dan kunt u dit bij de tandarts laten doen. Het is wel belangrijk om te beseffen dat niet elke tandarts hierin gespecialiseerd is. Het is dus handig om dit vooraf even te checken. Een tandarts, of eventueel de mondhygiënist(e), heeft veel kennis van tanden en kan goed inschatten of uw gebit de bleek behandeling goed zal doorstaan. Wanneer u last heeft van kwaaltjes of zeer gevoelige tanden heeft, dan is het handig om eerst langs de mondspecialist te gaan zodat u uitleg kunt ontvangen.

Tanden van binnenuit laten bleken

Wanneer uw tanden niet meer in opperbeste staat zijn, dan kan het zijn dat sommige tanden afsterven. Wanneer u deze dan toch wilt bleken, dan kan de tandarts dit voor u doen door van binnenuit te bleken. Dit betekent dat er een bleekmiddel in de tand wordt gedaan, waarna deze wordt afgesloten met een tijdelijke vulling. Het bleekmiddel kan dan van binnenuit zijn werk gaan doen. Deze behandeling wordt enkele malen herhaald. Nadat de laatste keer bleekmiddel in de tand is gedaan, dan wordt de tand voorgoed afgesloten met een permanente vulling. Dit is iets wat alleen de tandarts kan: u kunt dit niet thuis realiseren.

Sneller resultaat, maar hogere kosten

Het is natuurlijk ook mogelijk om 'levende' tanden te laten bleken. Dit gebeurt uitwendig. U krijgt een bleeklepel die volledig naar uw gebit is gemaakt. Deze wordt met bleekgel gevuld, zoals u dit ook thuis zou doen. Vervolgens dient u een tijdje voor een speciale lamp te zitten, zodat de bleekgel zijn werk kan doen. Het resultaat wordt hierdoor een stuk sneller bereikt dan wanneer u het zelf doet. Echter, de kosten zijn ook een heel stuk hoger. Daarom kiezen toch veel mensen voor thuis bleken.

Terug naar overzicht