Veilig tanden bleken

Veilig tanden bleken

Overweegt u om uw tanden te bleken? Dan heeft u zich vast al een keer afgevraagd of het allemaal wel veilig is. Wij hebben de belangrijkste informatie over veilig tanden bleken even voor u op een rijtje gezet.

Wettelijke bepaling

Een tijd lang was er weinig tot geen controle op het peroxide gehalte in thuis-bleek pakketten, en ook niet bij tandartsen en mondhygiënisten. Sterker nog: er waren zelfs kapsters en andere beautysalons die zonder enige ervaring tanden bleken aanboden, met zeer hoge percentages werkzame peroxide (tussen de 10 en 30%). Daar heeft de EU nu een stokje voor gestoken door wettelijke regels hier voor op te stellen. Vanaf 1 november 2012 is het namelijk niet meer mogelijk om producten met een dergelijke concentratie te verkrijgen. Zelfs tandartsen mogen nog maar met een maximale concentratie van 6% werken.

Thuis tanden bleken

De producten die gebruikt kunnen worden om thuis tanden te bleken, mogen slechts een concentratie van 0,1% peroxide bevatten. Het effect is dus een stuk minder dan met de oorspronkelijke concentraties, die tussen de 100 en 300 (!) keer hoger lagen dan nu. Echter: het is nu wel gewoon veilig. De hoge concentraties zorgden voor veel problemen met het gebit. Veel gaatjes, gevoelige tanden, pijnlijk tandvlees et cetera. Er zijn zelfs gevallen bekend waarbij brandwonden zijn opgelopen bij het bleken van tanden. Dat wil men nu absoluut voorkomen.

Veilig tanden bleken

De producten die wij aanbieden in de shop, zijn stuk voor stuk in lijn met de wettelijke Europese bepalingen van maximaal 0,1% werkzame stof. Hierdoor kunt u veilig gebruik maken van deze producten. Het duurt logischerwijs wel iets langer voordat u het resultaat boekt dat u met een hoge dosering zou halen, maar daar staat wel tegenover dat u absoluut veilig bezig bent. Langzaamaan zullen uw tanden steeds witter worden. Als u onze andere witte tanden tips ook opvolgt, dan kunt u lang genieten van uw stralende gebit.

Terug naar overzicht