Voor- en nadelen

Voor- en nadelen van tanden bleken

Aan het bleken van uw tanden, ongeacht of u dit door een tandarts laat doen of het zelf doet, kleven enkele voordelen en nadelen. Het is belangrijk om hier van op de hoogte te zijn. Wellicht dat u de nadelen zwaarder vindt wegen, waardoor u misschien besluit om niet over te gaan op het bleken van uw tanden. De keuze is geheel aan u:

Voordelen van tanden bleken

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat u door het bleken van uw tanden over een stralend wit gebit zult beschikken. Dit brengt een fijne boost in het zelfvertrouwen met zich mee, want niemand wil graag gezien worden met gele of gevlekte tanden. Witte tanden zijn sexy, mooi en geven uw uiterlijk een frisse touch. Het grote voordeel van tanden bleken is tevens dat het binnen afzienbare tijd gerealiseerd kan worden. De thuisbleeksets kosten slechts enkele minuten van uw dag, en bij de tandarts kost het slechts de tijd van een behandeling. Deze dient wel herhaalt te worden voor een optimaal resultaat. Tenslotte is het voordeel van tanden bleken dat het pijnloos is.

Gevoelige tanden?

Natuurlijk hangen er ook enkele nadelen aan het bleken van uw tanden. Zo is het mogelijk dat u over gevoelige tanden beschikt. In dat geval kan de bleekbehandeling wat gevoeliger zijn (maar dit is nog steeds niet gevaarlijk door het lage percentage peroxide). Tevens dient u er rekening mee te houden dat kronen en vullingen niet witter worden door een bleekbehandeling. Verder is het van belang om dat het bleekmiddel nooit het tandbeen zal bereiken, anders kan de wortel oplossen. Tegenwoordig is dit nagenoeg onmogelijk omdat er nog uitsluitend met lage concentraties bleekmiddelen wordt gewerkt.

U kunt de bovenstaande voor- en nadelen tegenover elkaar afwegen om vervolgens een gedegen keuze te kunnen maken op het gebied van tanden bleken en de wijze waarop u dit laat doen.

Terug naar overzicht