Witte tanden tips

Hoe krijgt u wittere tanden?

Witte tanden zorgen voor een mooi, fris en verzorgd uiterlijk. Daarom hechten veel mensen hier ook veel waarde aan. Wittere tanden kunnen bereikt worden middels bleken, maar er zijn ook tips om wittere tanden te krijgen zonder dat er bleekgel aan te pas komt. Deze tips delen we graag met u. Tevens is het handig om deze tips op te volgen nadat u uw tanden gebleekt heeft. Hierdoor zorgt u voor een langduriger resultaat. De combinatie tussen bleken en onze tips is namelijk hét recept voor een schitterend wit gebit!

1 | Goed poetsen!

Dit is een beetje een voor de hand liggende witte tanden tip, maar goed uw tanden poetsen is een goede start richting een mooie wit gebit. Eten en drank tast het gebit aan, dus het is zaak om niet te lang te wachten na het eten om uw tanden te poetsen. Twee keer per dag is het minimum, maar het kan geen kwaad om tussendoor ook nog een keertje uw tanden te poetsen. Ook flossen en spoelen met een mondwater is goed om uw tanden mooi wit te houden.

2 | Houdt rekening met voedingsmiddelen en dranken

Koffie, thee, citrusvruchten, koolzuurhoudende dranken en andere gelijksoortige voedingsmiddelen zijn niet goed voor uw gebit. Ze tasten het glazuur aan, waardoor de onderliggende (gele) laag van de tand zichtbaarder wordt, met als gevolg dat deze een gelig uiterlijk krijgt.

3 | Snoepen? Niet de hele dag door.

Bent u een zoetekauw? Snoepen is natuurlijk niet heel erg gezond (een beetje een logische witte tanden tip). Maar wist u dat het is beter om al het snoep in één keer op te eten, dan dat u de hele middag aan de lopende band telkens één snoepje eet. Zo krijgen de tanden maar één “aanval” te verduren, in plaats van de hele middag.

4 | Optisch witte tanden krijgen

Een laatste witte tanden tip die u kunt opvolgen: u kunt namelijk optisch zorgen voor wittere tanden, zonder dat uw tanden daadwerkelijk witter worden. Zo zorgt een gebruinde huid bijvoorbeeld voor contrast tussen uw tanden en uw huid, waardoor uw tanden een stuk witter lijken. Tevens kunt u zelf dit contrast veroorzaken (als vrouw zijnde) door de juiste kleur lipstick te dragen. Oranje en nude tinten kunt u het beste laten staan, koele rode tinten zijn wel mooi.

Terug naar overzicht